Καλλιθέα Ορισμός και έννοιες τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη Καλλιθέα: Ορισμός και έννοιες τεχνητής νοημοσύνης Καλλιθέα Ορισμός και έννοιες τεχνητής νοημοσύνης Τεχνητή νοημοσύνη Καλλιθέα: Η τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) αναφέρεται στη δημιουργία υπολογιστικών συστημάτων που μπορούν να εκτελούν εργασίες που απαιτούν ανθρώπινη νοημοσύνη.



Η τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) αναφέρεται στη δημιουργία υπολογιστικών συστημάτων που μπορούν να εκτελούν εργασίες που απαιτούν ανθρώπινη νοημοσύνη. Αυτό συνεπάγεται τη δυνατότητα των υπολογιστών να αναγνωρίζουν πρότυπα, να λαμβάνουν αποφάσεις, να επιλύουν προβλήματα και να μάθουν από εμπειρία.

Έννοιες στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης περιλαμβάνουν:

Μηχανική Μάθηση (Machine Learning): Η μηχανική μάθηση είναι ένα υποσύνολο της τεχνητής νοημοσύνης που εστιάζει στην ανάπτυξη συστημάτων που μπορούν να μάθουν από τα δεδομένα. Στηρίζεται στην ανάλυση δεδομένων και την αναγνώριση προτύπων για την εκπαίδευση μοντέλων και τη λήψη αποφάσεων.

Νευρωνικά Δίκτυα (Neural Networks): Τα νευρωνικά δίκτυα είναι υπολογιστικά συστήματα που εμπνέονται από τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου. Αποτελούνται από εκατομμύρια συνδεδεμένα "νευρώνες" που μπορούν να εκπαιδευτούν για να αναγνωρίζουν προτύπα και να πραγματοποιούν προβλέψεις.

Βαθιά Μάθηση (Deep Learning): Η βαθιά μάθηση αποτελεί ένα υποσύνολο της μηχανικής μάθησης που χρησιμοποιεί νευρωνικά δίκτυα με πολλαπλά επίπεδα για την εξαγωγή υψηλού επιπέδου χαρακτηριστικών από τα δεδομένα.

Αυτοματοποιημένη Μάθηση (Automated Learning): Η αυτοματοποιημένη μάθηση ασχολείται με τη δημιουργία αλγορίθμων που μπορούν να βελτιστοποιούν την απόδοση τους και να προσαρμόζονται αυτόματα σε νέα δεδομένα.

Γλωσσική Επεξεργασία (Natural Language Processing, NLP): Η ΝLP ασχολείται με την αλληλεπίδραση μεταξύ υπολογιστών και ανθρώπινης γλώσσας. Στόχος είναι να επιτρέψει στους υπολογιστές να κατανοήσουν, να ερμηνεύσουν και να παράγουν ανθρώπινη γλώσσα σε φυσικό επίπεδο.