-

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει το μέλλον του ψηφιακού μάρκετινγκ;

Τεχνητή νοημοσύνη: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει το μέλλον του ψηφιακού μάρκετινγκ; Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει το μέλλον του ψηφιακού μάρκετινγκ; Τεχνητή νοημοσύνη: Κάποτε το μάρκετινγκ δεν ήταν πελατοκεντρικό όπως οι τηλεοπτικές διαφημίσεις ή το μάρκετινγκ από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά μετά την εισαγωγή του ψηφιακού μάρκετινγκ, επικεντρώνεται περισσότερο σε πιθανούς πελάτες.Κάποτε το μάρκετινγκ δεν ήταν πελατοκεντρικό όπως οι τηλεοπτικές διαφημίσεις ή το μάρκετινγκ από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά μετά την εισαγωγή του ψηφιακού μάρκετινγκ, επικεντρώνεται περισσότερο σε πιθανούς πελάτες. Οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν τακτικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις αναζητήσεις στο Google , τα οποία θα μπορούσαν να προβλέψουν με ακρίβεια τις ανάγκες τους. Και εδώ, η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο.

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει ήδη αλλάξει τον τρόπο που οι επωνυμίες επικοινωνούν με τους πελάτες και τον τρόπο διαχείρισης των καμπανιών μάρκετινγκ. Από την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης, το τοπίο του ψηφιακού μάρκετινγκ έχει αναδιαμορφωθεί δραστικά.

Βοηθά τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν αποτελεσματικές ψηφιακές στρατηγικές, να βελτιστοποιήσουν τις καμπάνιες και να αυξήσουν την απόδοση της επένδυσης. Η τεχνητή νοημοσύνη επηρεάζει πολλές πτυχές της ζωής μέσω έξυπνων συσκευών, chatbots και αυτοκινούμενων αυτοκινήτων. Αυτά αποσκοπούν στον εντοπισμό των ενδιαφερόντων και των προτιμήσεων των πελατών για να παρέχουν μια εξατομικευμένη εμπειρία πελάτη.

Καθώς η τεχνολογία αλλάζει πολύ γρήγορα, είναι δύσκολο να προβλέψουμε το μέλλον. Ωστόσο, σε αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μερικά προφανή πράγματα που θα αλλάξουν το μέλλον του ψηφιακού μάρκετινγκ.


Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει τα σενάρια ψηφιακού μάρκετινγκ;

Εκατοντάδες τομείς μεταμορφώνονται από την τεχνητή νοημοσύνη. Η τεχνητή νοημοσύνη εξελίσσεται συνεχώς. οι επωνυμίες δραστηριοποιούνται σε κλάδους που κυμαίνονται από τη χρηματοδότηση έως την τεχνολογία και το λιανικό εμπόριο. Οι μάρκες έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να επικοινωνούν με τους πελάτες τους. Είναι ένα πείραμα για να συμπεριλάβουν το μάρκετινγκ συνομιλίας στην καθημερινότητά τους.

Η τεχνητή νοημοσύνη απελευθερώνει τη δυνατότητα υπερ-εξατομίκευσης μέσω εξατομικευμένων προτάσεων προϊόντων, έξυπνων προτάσεων περιεχομένου και προτάσεων βοήθειας πελατών καθώς αναπτύσσεται η μηχανική εκμάθηση.


Μάρκετινγκ που στοχεύει συγκεκριμένα

Το να πείσετε τους υποψήφιους πελάτες σας είναι ένα σημαντικό μέρος του στοχευμένου μάρκετινγκ. Αλλά πώς μπορείτε να πείσετε άτομα που δεν γνωρίζετε; Με τη βοήθεια του AI σε εικονικούς βοηθούς, την έξυπνη τμηματοποίηση των καταναλωτών ή τον έξυπνο σχεδιασμό για εξατομικευμένες εμπειρίες πελατών. Η παραδοσιακή διαφήμιση είναι λιγότερο αποτελεσματική από το μάρκετινγκ που στοχεύει άτομα με βάση τις γενικές τους κλίσεις. Και, τώρα που είναι διαθέσιμη η τεχνητή νοημοσύνη, οι έμποροι μπορούν να χρησιμοποιήσουν προσαρμοσμένα δεδομένα για να εκτιμήσουν εάν οι αγοραστές θα ενδιαφέρονται να αγοράσουν προτού τους ζητήσουν να πληρώσουν οτιδήποτε.

 

2 Εξατομικευμένο και αυτοματοποιημένο μάρκετινγκ

Θέλετε να αυτοματοποιήσετε το ψηφιακό σας μάρκετινγκ, ενώ εξακολουθείτε να το έχετε σωστά συγκεκριμένο; Σίγουρα μπορείς. Ο αυτοματισμός και η εξατομίκευση με χρήση τεχνητής νοημοσύνης είναι εξαιρετικοί συνδυασμοί που καταλήγουν σε υψηλό βαθμό εξατομίκευσης στο μάρκετινγκ. Οι επιχειρήσεις μπορούν να αποκτήσουν σημαντικό πλεονέκτημα στον αγώνα για πελάτες, αυξάνοντας τα έσοδα από τις πωλήσεις στην περίοδο μετά την πανδημία. Η τεχνολογία AI μπορεί να βοηθήσει τους εμπόρους να αυτοματοποιήσουν τις διαφημίσεις πληρωμής ανά κλικ (PPC), τις διαφημίσεις προβολής, τα ποσοστά μετατροπών, το μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης (SEM), την έρευνα λέξεων-κλειδιών, το SEO και το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης (SMM).


3 Βελτιώστε την κατανόησή σας για τους πελάτες σας

Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά τις επιχειρήσεις να αναλύσουν τεράστιους όγκους δεδομένων και να προβλέψουν την αγοραστική συμπεριφορά/απόφαση κάθε πελάτη. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να διεξάγετε αποτελεσματικά στοχευμένες προσπάθειες μάρκετινγκ σε ένα συγκεκριμένο κοινό. Συμβάλλει επίσης στην αύξηση των επιπέδων ικανοποίησης των καταναλωτών. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας τεχνικές που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, οι έμποροι μπορούν απλώς να μετατρέψουν το προβάδισμα σε πώληση στις βέλτιστες περιόδους για να αυξήσουν τις μετατροπές.


4 Μάρκετινγκ περιεχομένου με τεχνητή νοημοσύνη

Το μυστικό του μάρκετινγκ και της προόδου είναι να βρείτε τους κατάλληλους καταναλωτές με το κατάλληλο μήνυμα την κατάλληλη στιγμή. Αυτό μερικές φορές επιτυγχάνεται με τη διενέργεια έρευνας αγοράς για την κατανόηση του τι ανησυχούν οι άνθρωποι από πολιτιστική και κοινωνική άποψη και με την ανασκόπηση γεγονότων σε μακροεπίπεδο σχετικά με την αγορά-στόχο, όπως ηλικιακή ομάδα, εισόδημα και επίπεδο εκπαίδευσης. Είναι σημαντικό να διαχωρίσετε τις πληροφορίες και να τις δημιουργήσετε σε κάτι που μπορείτε να παρουσιάσετε στον στόχο σας, εάν θέλετε να διαβάσει το μήνυμά σας. Εδώ μπαίνει η τεχνητή νοημοσύνη. Η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται όλο και πιο σημαντική στην παράδοση περιεχομένου. Βοηθά προβλέποντας θέματα που είναι πιθανό να τραβήξουν την προσοχή και παρέχοντας υλικό με ακριβή ακρίβεια γύρω από αυτές τις περιοχές.


5 Διαχείριση σχέσεων πελατών με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη

Η τεχνητή νοημοσύνη παίζει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση των σχέσεων με τους πελάτες. Οι εταιρείες μπορούν να λάβουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν οι πελάτες τους μέσω των πολλών καναλιών που χρησιμοποιούν για την επικοινωνία. Οι χρήστες μπορούν να κατανείμουν τα ζητήματα στη σωστή ομάδα υποστήριξης αυτόματα και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν στατιστικά μοντέλα για να αποφασίσουν το καλύτερο επόμενο βήμα. Τα chatbots μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσφέρουν γνώση μέσω αυτοματοποιημένων ροών εργασίας, κάτι που μπορεί να είναι μια πολύ οικονομική προσέγγιση για την ανάπτυξη της πελατειακής βάσης. Παρακολουθήστε τα δεδομένα πελατών για να προσδιορίσετε ποιοι υποψήφιοι είναι πιο πιθανό να γίνουν πελάτες και στη συνέχεια βοηθήστε τους οργανισμούς να καλλιεργήσουν αυτές τις συνεργασίες.Μαζί μπορούμε να πετυχούμε κέρδη από το internet, χρησιμοποιώντας όλα αυτά τα εργαλεία που σήμερα η τεχνολογία προσφέρει, επενδύοντας με γνώμονα τα αιτήματα του κλάδου σου και τους διαθέσιμους πόρους σου.

Τεχνητή νοημοσύνη

Ζητούμενο δεν είναι μόνο δημιουργήσουμε απλά μια όμορφη ιστοσελίδα, άλλα ένα σύστημα που να παράγει αποτελέσματα για την επιχείρηση σου.